PEKİ TEDAVİ NASIL OLUYOR ?
Bağırsak florası bozulduğunda probiotik desteği verilerek kolayca atlatılıyor. Yani reçete ile eksik olan mikroorganizmalar hekiminiz tarafından yerine konmuş olur.
PROBİYOTİK NEDİR ?
Probiyotikler tüketildiklerinde sağlık üzerinde olumlu etki yaptıkları düşünülen mikro organizmalardır. Saflaştırılmış ürünler bağırsak flora bozukluğuna bağlı ishallerde bağırsak düzenleyici olarak reçete edilirler. Probiyotikler, yeterli miktarda olduklarında vücuda fazlasıyla fayda sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Sindirim ve boşaltım sisteminin daha iyi çalışmasına ve de K vitamini gibi bazı önemli vitaminlerin üretilmesine yardımcı olurlar. Dışardan hekiminiz size reçete eder ve bağırsak floranız normale dönmüş olur.
PREBİYOTİK NEDİR ? PROBİYOTİK ile PREBİYOTİK ARASINDA FARK NEDİR ?
Aslında prebiyotik floramızın yani faydalı bağırsak bakterilerinin ve mikro organizmalarının sevdiği ve yedikçe ürediği gıdalardır.
Probiyotik sindirilmeyen ancak bağırsakta fermente olan ve kolondaki bakterilerin çoğalmasını ve etkinliğini olumlu yönde etkiler.
Probiyotikten zengin besinler.
– Doğal yoğurt
– Probiyotikli yoğurt
– Kefir
– Ayran
– Peynir
– Boza
– Tarhana
– Şalgam suyu
– Bira mayası
– Turşular
– Hardaliye
– Fermante et ürünleri (kavurma ve fermante sucuk, pastırma)
-Yer Elması
-Prasa
-Bamya
Diğer prebiyotikler:
– Sebzeler: Pırasa, yer elması, bamya, enginar, kereviz, domates, soğan, sarımsak, hindiba, kuşkonmaz, hardal bitkisi
– Kurubaklagiller: Fasulye, mercimek, bezelye, nohut
– Tam tahıllar: Tam buğday, yulaf, kara buğday, arpa, kepekli pirinç
– Yağlı tohumlar: Ceviz, badem, fındık, ketentohumu
– Meyveler: Zeytin, muz, üzüm, çilek, elma
MUTSUZ OLMAMAK İÇİN STRESTEN UZAK DURUN, SAĞLIKLI BESLENİN, BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN VE PREBİYOTİK BESİNLERİ TÜKETMEYİ İHMAL ETMEYİN