-Bayram süresince güne güzel bir kahvaltıyla başlamalı. Ama tabii ki bu kahvaltıda kızartmalar, hamur işleri ve ağır yiyecekler olmamalıdır. Hafif şeyler her zaman daha sağlıklı olacaktır.
-Ramazan boyunca ikiye hatta bire inen öğün sayısı artırılmalı. 3 ana, 3 ara öğün şeklinde günde 6 öğün beslenmeli. Özellikle bayramın ilk günü ağır yiyeceklerden kaçınmalıyız.
-Bayram ziyaretlerinde ikram edilen şerbetli tatlılar yerine imkanımız var ise sütlü tatlı tercih etmeliyiz. Tatlıya hayır demeyi öğrenmeliyiz. Misafire tatlı ısrarında bulunmamalıyız.
-İkram edilen çay ve kahveye de dikkat edilmeli. İçerdikleri kafeinden dolayı çarpıntı, uykusuzluk ve çok idrara çıkma ve su kaybı gibi rahatsızlıklara neden olabilirler. Yine ikram edilen hazır meyve suları ve asitli yiyecekler zaralıdır. Taze sıkılmış meyve suyu, ayran veya sade soda tercih edilebilir. Bunlarında dozu abartılmamalıdır.
-Günde en az 2, 2,5 litre su tüketilmeliyiz
–Fiziki aktivite çok önemlidir. Ana öğünü bitirdikten 1 saat sonra en az 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır. 1 saat ideal fiziksel aktivite süresidir.