Son Dakika : ABD’de Yeni Bir Zatürre Aşısı Onaylandı

 

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yetişkinleri pnömokok bakterilerinin neden olduğu ciddi zatürre formlarına karşı korumak için tasarlanan yeni bir aşıya onay verdi. Capvaxive (Pnömokok 21-valent Konjuge Aşı) olarak bilinen bu enjekte edilebilir ilaç, yetişkinlerde görülen invazif pnömokok hastalıklarının çoğundan sorumlu 22 tip suşu hedef alıyor. Capvaxive’in arkasındaki ilaç şirketi bu hastalıkların genellikle mevcut aşıların kapsamadığı suşlardan kaynaklandığının altını çiziyor.

Emory Üniversitesi’nden Dr. Walter Orenstein aşının etkinliğini vurgulayarak şunları söyledi: “Capvaxive, yetişkin pnömokok hastalığı vakalarının çoğundan sorumlu olan belirli suşlarla mücadele etmek için özel olarak tasarlanmıştır ve hem zatürreye hem de hastalığın daha şiddetli formlarına karşı güçlü koruma sağlar.”

CDC danışma panelinin 27 Haziran’daki toplantısında onay bekleyen aşı, yakında ülke genelinde yaygın olarak kullanılabilir hale gelebilir. İlk testler, aşının enjeksiyon bölgesinde hafif ağrı, genel yorgunluk, baş ağrısı ve kas ağrıları gibi yaygın yan etkilerle birlikte güvenlik açısından umut verici sonuçlar gösterdi. Aşı CDC tarafından tavsiye edilirse, çoğu hasta için ücretsiz olarak erişilebilir olabilir.


BU YAZIYI OKUYANLAR ŞU YAZILARI DA OKUDU !!!
Günün En Çok İzlenen Sağlık Videosu
Son Dakika Hava Durumu Uyarıları